Росіяни похизувались медичним обслуговуванням у Скадовську, але показали крадене українське ліжко

25 Березня 2024, 18:10
Кадр з відео росіян у Скадовську 327
Кадр з відео росіян у Скадовську

Росіяни в окупаційних медіа показали роботу окупаційної «центральної районної лікарні» у Скадовську. На ній легко можна ідентифікувати українські матеріальні активи.

Про це повідомляють журналісти Район.Скадовськ.

Так, росіяни розповідають, ніби у скадовській лікарні працює бригада медиків із Кабардино-Балкарської республіки Росії. Це анестезіологи-реаніматологи, які за три тижні начебто провели 50 операцій. Чи правда це, чи ні ідентифікувати немає можливості, але достеменно відомо, що осійські лікарі в окупованій Херсонщині працюють лише тому, що там катастрофічно не вистачає місцевих лікарів: співпрацювати з росіянами погодились одиниці і переважно через особисті обставини, а більшість виїхали на підконтрольну територію України, аби не співпрацювати. Колаборантів, які свідомо погодились на співпрацю з росіянами, настільки мало, що окупанти змушені залучати російських лікарів.

На відео, яке виклали росіяни у пропагандистському ролику про «підтримку» Кабардино-Балкарії, зокрема є ліжко, яке має інвентарний номер, присвоєний за українським законодавством. Ось наближений варіант скріншоту з відео.

Скріншот відео з українським інвентарним номером
Скріншот відео з українським інвентарним номером

Такий інвентарний номер відповідає Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій. Саме таким планом рахунків користуються комунальні неприбуткові підприємства, якими стали в процесі реорганізації медичні заклади в Україні поступово з 2018 року. 

На субрахунку 112 «Малоцінні необоротні матеріальні активи» відображається вартість предметів, строк корисного використання яких більше одного року. Отже, росіяни «працюють» із тими матеріальними активами, які придбали лікарні до окупації коштом українського бюджету — Державного або місцевих. В Росії використовують інший план рахунків — рахунки там зазначені з іншою класифікацією. Ось приклад з наявністю нематеріальних активів та основних засобів: логіка розподілу рахунків інша.

Загальний вигляд російського плану рахунків
Загальний вигляд російського плану рахунків

Російський план рахунків (нематеріальні активи)
Російський план рахунків (нематеріальні активи)

Дивіться повне відео, яке ми проаналізували:

@rayonkherson #херсон #херсонцеукраїна #херсонщина #окупація #скадовськ #скадовськцеукраїна ♬ original sound Район.Херсон

Подібну практику росіяни активно застосовують в окупації. Район.Генічеськ зокрема вже повідомляв, що росіяни «ремонтували» школи, які насправді ремонтували коштом українських бюджетів до окупації. Так само засуджений в Україні за державну зраду Володимир Сальдо використовував результати ремонтів «Великого будівництва» в Геічеську, видаючи за ремонти, виконані росіянами. Інші псевдоремонти росіяни «виконували» в генічеських закладах культури та на інших об'єктах. Подібну практику росіяни разом із колаборантами використовують по всіх окупованих територіях.

Читайте також:

У Скадовському районі окупанти встановлюють стихійні «меморіали» жертвам теракту в Підмосков'ї

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024