Представник Уповноваженого з прав людини зустрівся з британським вченим, який досліджує тему окупації півдня України

15 Лютого 2024, 13:57
Зустріч Представника Уповноваженого з прав людини Олександра Кононенка з британським вченим Девідом Льюїсом 1073
Зустріч Представника Уповноваженого з прав людини Олександра Кононенка з британським вченим Девідом Льюїсом

Представник Уповноваженого з прав людини Олександр Кононенко зустрівся із професором глобальної політики в Університеті Ексетера (Велика Британія) Девідом Льюїсом, який досліджує тему російської окупації Сходу й Півдня України. 

Про це Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомляє у своєму телеграм-каналі

Професор пише статті для впливових видань і детально розповідає читачам про дії російських окупантів на території України. Представник Уповноваженого розповів вченому деталі того, чим займається інституція у сфері захисту прав людини та повернення українських громадян додому. 

Зокрема, обговорили викрадення росіянами цивільних українців та небажання країни-терористки їх повертати. До того ж серед людей, які стали жертвами насильницьких зникнень є українські чиновники та іноземні громадяни, родичам яких РФ не повідомляє жодної інформації про їх стан та місце утримання. 

Також Професор усвідомив важливість отримання консульських послуг українцями на території РФ чи на окупованих територіях, оскільки замість відновлення документів Росія працює над тим, щоб українські громадяни отримували російські паспорти.  

Під час спілкування обговорили і долю українських дітей, яких депортувала країна-терористка, і стан військовополонених після повернення з ворожого полону, і важливість відвідувань місць утримання українців Червоним Хрестом.  

Читайте також: На окупованій Херсонщині росіяни вчиняють репресії проти людей, які розмовляють українською мовою.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024