«Студія Квартал 95» образливо пожартувала про мешканців окупованого Скадовська: мер міста зреагував на це

02 Січня 2024, 13:11
Скріншот відео номеру «Студії Квартал 95» 11294
Скріншот відео номеру «Студії Квартал 95»

У своєму новорічному випуску «Студія Квартал 95» образливо пожартувала над мешканцями окупованого Скадовська та східних регіонів України. Актори показали пародію на російськомовну дівчину зі Сходу України, яка переїхала до Закарпаття і намагається говорити українською, перекручуючи зміст слів і при цьому недолуго виглядаючи. Вочевидь, на думку авторів пародії, це повинно було виглядати смішно. Також, в номері «Студії» допущені й географічні помилки, оскільки дівчина переїхала зі Сходу, але каже що вона зі Скадовська.

Як стало відомо Район.Скадовськ, законно обраний міський голова Скадовська Олександр Яковлєв прокоментував цей образливий жарт на своїй сторінці у Фейсбук

Пан Яковлєв навів цитату українського державного, військового та політичного діяча Симона Петлюри: «Нам не так страшні московські воші, нам страшні українські гниди».

Міський голова Скадовська зазначив, що хай такі жарти залишаються на совісті режисерів, і виразив надію, що їм вистачить сили вибачитись перед українцями.

«Скадовськ сьогодні в окупації, і дійсно чого зараз потребують скадовчани це підтримки. Знаю, що у нас багато людей були російськомовними, але усі добре розуміють українську, і добре говорять українською» — зазначив Олександр Яковлєв.
 
Пан Яковлєв на знак підтримки окупованого міста та його мешканців вирішив запустити флешмоб «Скадовськ говорить українською».
«Пропоную усім скадовчанам підтримати і зачитати щось українською. Незалежно від того де ви є тепер, знаю, що в серці ви любите Скадовськ. Український Скадовськ. Бо саме за українську мову і культуру сьогодні нас намагається знищити орда. А ми сильніші — бо ми єдині», — написав міський голова.

Олександр Яковлєв зачитав вірш українського поета Григорія Чубая «В двадцятий вік не просто жити».

Від імені редакції Район.Скадовськ, закликаємо творчий склад «Студії Квартал 95» вибачитись перед мешканцями окупованого Скадовська та Сходу України, оскільки такі жарти є неприпустимими в публічному просторі. Сподіваємось, для цього у них вистачить совісті та сміливості.   

Нагадаємо, що росіяни проводять репресії в окупації та намагаються знищити українське підпілля та привласнюють майно місцевих мешканців. Також позбавляють українців можливості отримати медичну допомогу через нові правила.

 

Коментарі
02 Січня 2024, 14:45
Сидять ухилянти призовного віку на сцені та в залі і ржуть. А у м.Скадовськ у цей час хтось гине лише за звинуваченням у проукраїнській позиції. Боляче... От тільки Скадовськ на півдні України і херсонці завжди вирізнялися україномовністю.
03 Січня 2024, 07:11
Курва, тих хохотунчиків із залу в Скадовськ, Алчевськ, Бахмут, блд, нехай би там посміялися. А квартал, взагалі судити!
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024