Україна та США обговорили питання депортації українських дітей з окупованих територій

09 Грудня 2023, 12:11
Стратегічне партнерство України та США 1439
Стратегічне партнерство України та США

Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук обговорила з американськими колегами питання пошуку викрадених українських дітей, їх повернення та притягнення винних до відповідальності. Зустріч відбулася у Державному департаменті та Конгресі Сполучених Штатів.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.  

За словами пані Верещук, важливим кроком у цьому напрямі може стати отримання списків викрадених дітей, зокрема дітей-сиріт, через посередництво ЮНІСЕФ (спеціалізована структура ООН, створена для захисту прав і інтересів дітей - ред.) для їх подальшого повернення в Україну. Також планується притягнення до відповідальності тих, хто незаконно переміщував, всиновлював дітей та долучався до інших злочинних дій.

Віцепрем’єрка також зазначила, що ордери на арешт російського президента Владіміра Путіна та Уповноваженої при президентові РФ Марії Львової-Бєлової, а також призупинка членства Білоруського Червоного Хреста в організації, є першими кроками світової спільноти у цьому напрямі.

Ірина Верещук також підкреслила, що спільні зусилля з США та іншими партнерами допоможуть знайти дітей за допомогою баз даних, цифрових технологій та інших передових можливостей. Вона також висловила подяку за проведену колосальну роботу та сподівається на подальшу успішну співпрацю.

Читайте також: 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024