Просять підтримати петицію про присвоєння звання «Герой України» військовому з Голої Пристані

01 Грудня 2023, 15:25
Ігор Дяченко. Джерело: платформа пам'яті Меморіал 1651
Ігор Дяченко. Джерело: платформа пам'яті Меморіал

На офіційному сайті Президента України зареєстрована електронна петиція щодо присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) молодшому сержанту Ігорю Дяченку. Він загинув 22 жовтня 2022 року біля села Терни Донецької області.

З 2014 року Ігор займався волонтерською діяльністю, допомагав військовим. У 2015-2016 роках пішов добровольцем захищати Україну в лавах ЗСУ. Захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в районах проведення антитерористичної операції на території Донецької області. Пройшов Піски, Водяне, Кримське.

Ігор Дяченко був учителем фізичної культури та захисту Вітчизни в школі Голої Пристані. Також, він був депутатом сьомого скликання Голопристанської міської ради від Всеукраїнського об'єднання «Свобода», користувався цілком заслуженим авторитетом у громаді. 

Після початку повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році Ігор Дяченко приєднався до лав 49-го окремого стрілецького батальйону «Карпатська Січ» Збройних сил України. Узяв позивний «Гопри», тому що безмежно й віддано любив своє рідне місто Голу Пристань. Гопри — так скорочено іноді називають своє місто місцеві. Того ж року був нагороджений медаллю Михайла Колодзінського. 

Він загинув зі зброєю в руках, віддаючи накази про ведення бою своїм побратимам, вчасно зреагував на засідку, чим зберіг життя багатьом воїнам. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

«Він був прикладом не тільки для особового складу, а й для інших військових. Завжди давав поради, як діяти в тій чи інший життєвій ситуації або бойовій обстановці. Він у всіх випадках першим йшов на штурм і вів за собою своїх бійців. Завжди ділився останнім шматком хліба, останнім патроном, був доброзичливим» — так згадує Ігоря Дяченка один з його побратимів.

Підписати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/211632.

Читайте також: на Авдіївському напрямку загинув мешканець Каланчацької громади.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024