Джарилгач – серед найкращих світлин української природи

24 Листопада 2023, 10:56
Джарилгацький національний природний парк — серед найкращих світлин української природи. Фото: Дмитро Трофимчук 2288
Джарилгацький національний природний парк — серед найкращих світлин української природи. Фото: Дмитро Трофимчук

Фото Джарилгацького національного природного парку, що у Херсонській області, увійшло до десятки найкращих світлин конкурсу «Вікі любить Землю» 2023 року. Ці світлини представляють заповідні території дев'яти регіонів України та столиці і знайомлять з красою української природи.

Про це повідомили у громадській організації «Вікімедіа Україна», яка проводить конкурс.

«Ми проводимо конкурс «Вікі любить Землю» в Україні щорічно з 2013 року для того, щоб створити якомога ширшу базу вільних фотографій пам'яток природи України. Минулого року конкурс в Україні не відбувся через повномасштабне російське вторгнення, однак цього року нам вдалося його відновити із безпековими обмеженнями: приймалися лише світлини, зроблені не пізніше 23 лютого 2022 року», — розповів координатор програм ГО «Вікімедіа Україна» Антон Процюк.

За словами організаторів, за десять років конкурсу зібрали близько 120 тисяч фотографій від понад 2,5 тисячі учасників та учасниць. Утім, залишається багато роботи: понад 3,5 тисячі об'єктів природно-заповідного фонду України — близько 40% усіх — ще не проілюстровані у Вікіпедії.

Цього року протягом липня всі охочі могли подавати фото власного авторства та змагатися за перемогу. На міжнародній арені Україна посіла третє місце серед 53 країн і територій за кількістю завантажених світлин: 121 учасник та учасниця завантажили 4633 фотографії заповідних об'єктів України.

Окрім світлини Джарилгацького національного природного парку, найкращими також стали світлини Серетського гідрологічного заказника (Тернопільська область), ботанічного заказника «Новий Світ» (Автономна Республіка Крим), Березового гаю (Київ), Седнівського заказника (Чернігівська область), національного природного парку «Верховинський» (Івано-Франківська область), національного природного парку «Хотинський» (Чернівецька область), ботанічного заказника «Чапля» (Хмельницька область), геологічної пам'ятки природи «Нагорянські печери» (Вінницька область). 

Автор фото Джарилгачу — Дмитро Трофимчук.

 

Джарилгацький національний природний парк. Фото: Дмитро Трофимчук
Джарилгацький національний природний парк. Фото: Дмитро Трофимчук

Читайте також: 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024