В Скадовську — вибухи: прилетіло по окупантах, вони думають, що то — ATACMS

17 Жовтня 2023, 23:20
Російські військові в окупованому Скадовську. Фото: AP 2358
Російські військові в окупованому Скадовську. Фото: AP

В тимчасово окупованому Скадовську чули вибухи та бачили стовп диму. Така інформація стала розходитись поміж місцевими мешканцями після полудня 17 жовтня. Одразу ж, телеграм-канали підхопили це, і розповсюдили навіть фото прильотів. 

Зокрема, у своєму телеграм-каналі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко з посиланням на рух опору повідомив про «точний приліт по розташуванню офіцерського складу окупантів у приватному секторі», виклавши відповідне фото. 

Фото: Андрющенко Time/Telegram
Фото: Андрющенко Time/Telegram

В той час, телеграм-канал «Миколаївський Ваньок», близький до генерал-майора ЗСУ Дмитра Марченка та Миколаївської ОВА повідомив, що в районі Скадовська «вже потеплішало», вочевидь маючи на увазі ураження місця дислокації росіян. Телеграм-канал теж має в розпорядженні фото з окупованого Скадовська. 

Фото: Миколаївський Ваньок/Telegram
Фото: Миколаївський Ваньок/Telegram

Різні медіа, як загальноукраїнські, так і місцеві, повідомляли коротко у своїй звичній манері, що в «окупованому Скадовську чутно вибухи», також посилаючись на вищезазначені телеграм-канали. 

Проте, цікава інформація поступила від самих російських окупантів. Вони визнали, що українська армія завдала удар по окупованому Скадовську, але як зазвичай, повідомили, що «українські нацисти обстріляли мирний квартал». Російський ставленик, так званий губернатор окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо повідомив підконтрольним Росії медіа, що за попередніми даними, удар по окупованому Скадовську ЗСУ нанесли нещодавно отриманими ракетами ATACMS. 

У своєму вечірньому зверненні президент Україні Володимир Зеленський підтвердив отримання далекобійних ракет ATACMS від Сполучених Штатів Америки та повідомив, що «ATACMS себе показали».   

Згодом, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виклав у своєму телеграм-каналі відео запуску ракети, зазначивши, що це і є далекобійна ракета ATACMS. 

Також, ЗМІ повідомляли, що українські сили у ніч проти вівторка 17 жовтня використали далекобійні ракети ATACMS для ударів по двох аеродромах в окупованих Росією Луганську й Бердянську

Ближче до ночі, 17 жовтня, у Білому домі підтвердили передачу Україні ракет ATACMS. «США нещодавно поставили Україні ракети ATACMS з дальністю дії до 100 миль (160 км - ред.)», — йдеться в повідомленні. 

Тому, враховуючи все вищезазначене, а також те, що Скадовськ, як і Луганськ та Бердянськ, розташований в тилу, за 100 км від лінії фронту, то цілком прийнятно те, що ракети ATACMS підсмажили окупантів і у Скадовську. Проте, більш детальну інформацію надасть Генеральний штаб, якщо звісно, за їх думкою, це не завадить веденню військових дій.    

Читайте також: Сили оборони вразили п’ять пунктів управління противника, а у Головному управлінні розвідки розповіли деталі спецоперації з повернення «Вишок Бойка»

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024