Морально-психологічний стан російських військ на окупованих територіях дедалі погіршується

22 Серпня 2023, 14:08
Російські військовослужбовці 959
Російські військовослужбовці

Морально-психологічний стан особового складу російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території України дедалі погіршується. Це змушує командування з'єднань і частин противника вживати додаткових заходів.

Про це, на своєму телеграм-каналі повідомила заступниця Міністра оборони Ганна Маляр.

Зокрема, з початку серпня цього року в підрозділах окупантів рівня взвод-рота під виглядом нібито оперативного інформування військовослужбовців про актуальну воєнно-політичну обстановку збільшено інтенсивність проведення так званої військово-патріотичної роботи. У такий спосіб у підрозділах окупантів приховано здійснюється відстеження благонадійності військовослужбовців щодо готовності до участі в бойових діях.

Разом з тим, важкі втрати та надмірне фізичне виснаження особового складу окупантів за час ведення бойових дій посилюють депресивні настрої у підрозділах противника. Знижується рівень особистої мотивації російських військовослужбовців до участі у так званій спеціальній військовій операції, що суттєво впливає на стан військової дисципліни та правопорядку.

Збільшується кількість випадків вживання наркотичних речовин та зловживань алкогольними напоями, самовільного залишення місць несення служби, дезертирства. У зв'язку із зазначеним командування противника відкрито почало застосовувати жорстких репресивних заходів, у тому числі й стосовно цивільного населення.

Читайте також: росіяни продовжують розміщувати свою техніку у житловій забудові. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024