Як знизити ризик зараження інфекційними захворюваннями на підтоплених територіях

25 Липня 2023, 16:26
Фото ілюстративне 738
Фото ілюстративне

Щоби знизити ризик захворювання інфекційними хворобами на підтоплених територіях, треба дотримуватись певних правил.

Про це, з посиланням на Міністерство охорони здоров'я повідомляє Голопристанська міська військова адміністрація. 

  • Пийте тільки бутильовану або привізну воду.
  • Воду для приготування їжі і господарських потреб беріть тільки з перевірених джерел. Річка чи криниця у дворі — більше не є перевіреними джерелами води. Як і водопровід, призначений для технічних цілей.
  • Кип'ятіть або дезінфікуйте в інший спосіб воду, взяту для пиття, миття фруктів, ягід чи посуду. Проте пам'ятайте, що кип'ятіння не позбавляє воду хімічного забруднення!
  • Відмовтеся від продуктів, які були підтоплені водою (навіть від консервації).
  • Всі продукти вживайте тільки після термічної обробки (варіння, смаження, запікання).
  • Ретельно мийте руки з милом.
  • Не вбирайтеся в одяг, який був забруднений під час підтоплення, без попереднього прання та дезінфекції.

 

 

Коментар
12/02/2025 Вівторок
11.02.2025
10.02.2025